Starterskit met diffuser

Hoe kun je nu het beste beginnen met de oliën?
Wij zijn zelf begonnen met de Starterskit.
Dat is geen must, maar als je helemaal nieuw bent, is dit vaak wel de beste optie.

Er zijn meer dan 300 soorten oliën.
Met deze kit krijg je een diffuser en een basisset van 12 oliën.
Deze oliën zijn zo geselecteerd dat je er alle kanten mee uit kunt.
Er zitten oliën in voor ontspanning, voor je huid, voor je immuunsysteem, voor nare luchtjes, voor pijn…
Met deze set kun je al een heel groot deel van je nieuwe leefstijl aanpakken.

Wat zit er precies in de Starterskit

DewDrop diffuser of de Aria Diffuser (afhankelijk welke je kiest)
5 ml StressAway
5 ml Frankincense
5 ml Lavender
5 ml Di-GIze
5 ml Peppermint
5 ml PanAway
5 ml Lemon
5 ml Purification
5 ml Thieves
5 ml RC
5 ml Copaiba
5 ml Orange Vitality
10 sample oil bottles
1 x AromaGlide Roller Fitment
2 x NingXia Red singles (60ml)
Mocht één van de bovenstaande oliën niet op voorraad zijn dan wordt deze vervangen door een vergelijkbare olie.
De flex oliën zoals deze door Young Living genoemd worden zijn: Lemongrass, Citrus Fresh, AromaEase, Tea Tree.

Wat kun je met deze oliën

Stress Away

Stress Away doet precies wat de naam al zegt: het vermindert stress en angsten bij volwassenen en kinderen. Het ruikt heerlijk en is een must have olie voor alle mama’s. Deze blend (Copaiba, Lime, Cedarwood, Ocotea, Lavender) is speciaal geformuleerd voor het verlichten van de dagelijkse stress en spanningen. De oliën in deze blend zijn zeer uniek en samen vormen ze een aantrekkelijke geur voor zowel mannen als vrouwen. Gebruik het voor elke vorm van stress, ook bijvoorbeeld bij vermoeidheid, irritatie of als je moeite hebt je te ontspannen.
Tip: Deze blend wordt ook wel de ‘mommy oil’ genoemd, het vermindert niet alleen hyperactiviteit bij de kids, maar zorgt er ook voor dat mama ontspannen de dag door komt. De olie is eigenlijk onmisbaar in elk gezin.

Frankincense

Frankincense (wierook) wordt ook wel een ‘Bijbelse’ olie genoemd. Frankincense is wereldwijd bekend om zijn brede scala aan ondersteunende eigenschappen voor zowel het fysieke als emotionele welzijn. Het heeft een zoete, fris fruitige, warme, houtachtig aroma dat stimulerend en opwekkend is voor de geest. Het is ook een waardevol ingrediënt in huidverzorgingsproducten en kan helpen bij huidveroudering en een droge huid. Breng verdund aan op de huid bij pigmentvlekken en rimpels.
Frankincense bezit ook rustgevende eigenschappen die vertwijfeling en stress kunnen helpen overwinnen, en die de geest helpen te focussen. Creëer een veilige en geruststellende omgeving door een aantal druppels Frankincense in de diffuser te doen bij meditatie of gebed.
Laat een druppel Frankincense van enige afstand op je kruin vallen bij overprikkeling.

Lavender

Lavender olie heeft als eigenschap dat het helpt helen, verzachten en reinigen. Lavender wordt ook beschouwd als het “Zwitsers zakmes” van de essentiële oliën. Het heeft een fris zoetig en bloemig aroma dat kalmerend en verzorgend werkt. De olie staat erom bekend rust te geven en ontspannend te werken en is daardoor bevorderend voor een goede nachtrust. Lavender heeft ook als eigenschap dat het andere oliën versterkt.
Wespen houden niet van de geur van lavendel! Maak een spray (een spray flesje vullen met water, een halve theelepel zeezout en wat druppels Lavender olie) en spray dit over je kleding of over de eettafel buiten, om zo de wespen te weren.

Di-Gize

Di-Gize is een mix (Tarragon, Ginger, Peppermint, Juniper, Fennel, Lemongrass, Anise en Patchouli) die het spijsverteringstelsel ondersteunen. Ook is Di-Gize gunstig bevonden in het verteren van giftig materiaal. Het is gebleken dat de olie bij mens en dier parasieten verwijdert, wanneer de olie onder de voeten wordt aangebracht. Di- Gize kan ook ingezet worden tegen metaal allergieën en straling.

Peppermint

Peppermint heeft een sterke, frisse mint geur met een verkoelende en verfrissende werking door de stof menthol. Menthol behoort tot een groep stoffen (monoterpenen) die je lichaam helpen bacteriën en zelfs virussen te verdrijven. Het kan de concentratie verhogen en eetlust verminderen en is één van de meest effectieve etherische oliën voor het blokkeren van pijn. Bij plaatselijk gebruik geeft de olie een verkoelend en rustgevend gevoel dat lichamelijke ongemakken kan verlichten. Het kalmeert de spijsvertering. Gebruik Peppermint (verdund) om verlichting te bieden aan (spannings)hoofdpijn. Bij verkoudheid, doe een paar druppels op een zakdoek of kussen bij het slapen gaan, wat helpt dat je rustig door kunt ademen en dat je neus niet verstopt raakt.
Weet je dat spinnen niet van de geur van munt houden? Maak een spray met Peppermint olie (een spray flesje vullen met water, een halve theelepel zeezout en wat druppels Peppermint) en spray dit op plekken waar je liever geen spinnen hebt.
Last van een dipje maar je moet nog even? Laat een druppel Peppermint olie in je hand vallen, wrijf het in je nek, maak dan een kom van je handen en houd deze over je neus en mond. Adem een aantal keer goed in en je zult merken dat je weer even vooruit kan!

PanAway

PanAway kan ondersteuning bieden aan een gezonde bloedsomloop, spieren en gewrichten en bijdragen aan de bevordering van een normale cellulaire functie. Het is een uitstekende combinatie van etherische oliën (Wintergreen, Helichrysum, Clove en Peppermint) die speciaal ontworpen is voor vermindering van pijn. De olie brengt extra zuurstof in het gebied van het beschadigde weefsel dat het genezingsproces kan versnellen. De eugenol in de olie Clove (kruidnagel) heeft een lange geschiedenis bij het gebruik voor pijnbestrijding in de tandheelkunde. PanAway kan helpen bij spier- en bot pijn, verstuikingen, gewrichtsbanden en elke vorm van (sport)blessures tot kleine bulten en blauwe plekken. Gebruik PanAway tijdens een lichaamsmassage om de doorbloeding te ondersteunen.

Lemon

Lemon olie heeft het vermogen om gifstoffen te verwijderen van elk deel van het lichaam. Het kan je mentale helderheid een flinke oppepper geven en ondersteuning bieden bij het verhogen van je weerstand. Het heeft een heerlijke citrusgeur die zuiverend is, verfrist en energie geeft. Je kunt Lemon gebruiken als wasverzachter en bij het schoonmaken in huis. Lemon is ook een heerlijke olie om te gebruiken op je huid, zo kan het ondersteuning bieden bij een te hoge talgproductie en/of puistjes helpen voorkomen. Gebruik het in een massage bij cellulitis om zo de circulatie te ondersteunen, en de afvalstoffen uit de cellen af te voeren. Lemon helpt goed bij het verwijderen van ongewenste viltstiftstrepen of lijm.
Pas op: sommige citrus oliën kunnen lichtgevoeligheid veroorzaken. Daarom wordt geadviseerd om (na het aanbrengen op de huid) de eerstvolgende 12 uur niet met direct zonlicht in contact te komen, dit kan verbranding van de huid tot gevolg hebben.

Purification

Purification ruikt fris en schoon. De olie is speciaal samengesteld voor in de diffuser. Je kunt er nare geuren, meeldauw, schimmels, sigarettenrook, huisdier geuren en andere ongewenste geuren in een ruimte helpen verdrijven. Daarbij kunnen oliën in deze blend (Citronella, Lemongrass, Rosemary, Tea Tree, Lavandin, Myrtle) ondersteuning en verzachting bieden bij bijensteken en andere insectenbeten, maar ook snij- en schaafwonden. Purification helpt bij het weren van ziekteverwekkers en bij het afweren van griepverschijnselen.
Ruikt de auto niet meer zo fris? Doe een druppel op een wasknijper en knijp deze in het luchtroostertje. Of zet de diffuser thuis aan met een paar druppels Purification na een gezellig avondje gourmetten, de volgende ochtend zijn de nare ongewenste bakgeuren verdwenen! Twee druppels Purification in het wasverzachterbakje van de wasmachine geeft een heerlijk ruikende was.

Thieves

Thieves is een van de meest populaire blends van Young Living en werd samengesteld op basis van een onderzoek over vier dieven in Frankrijk (tijdens de pestepidemie in de 15e eeuw) die zichzelf beschermden met de ingrediënten van deze blend (Clove, Lemon, Cinnamon Bark, Eucalyptus Rabiaat en Rosemary) bij het beroven van slachtoffers van de pest, waardoor ze zelf niet besmet werden. De blend werd op een universiteit getest en bleek zeer effectief te zijn bij de ondersteuning van het afweersysteem en een goede gezondheid.
Om kiespijn te verlichten: druk een druppel Thieves tegen de pijnlijke plek aan (een verdunde druppel Thieves op je vinger aanbrengen).

Copaiba

Copaiba wordt verkregen door aftapping van de boom, zoals rubber en ahornsiroop wordt afgetapt. Het hars bevindt zich in holten in de stam. Het wordt gewonnen door gaten in het hout te boren en het uitlopende hars af te tappen. Als het hars getapt is, wordt het gedestilleerd tot een heldere olie met een rijk opwekkend houtachtige aroma. Deze krachtige etherische olie is erkend als hulp voor de spijsvertering en ondersteunt de natuurlijke reactie van het lichaam op letsel of irritatie. Scheikundig gezien bevat Copaiba een grote hoeveelheid bèta-caryofylleen. Dit is een sesquiterpeen dat een ontstekingsremmende werking heeft.
Copaiba werd traditioneel gebruikt door de indianen voor vermindering van huidirritaties, verwondingen, keelontsteking, gewrichts- en maag ongemakken, en om insectenbeten te verzachten.

R.C.

RC is een zeer krachtige blend (Eucalyptus Globulus, Myrtle, Pine, Marjoram, Eucalyptus Radiata, Eucalyptus Citriodora, Lavender, Cypress, Tsuga, Peppermint) met name gericht op het ademhalingssysteem. Het ondersteunt een gezonde longwerking en door zijn samenstelling is deze blend zeer geschikt om ondersteuning te bieden bij diverse ongemakken aan de luchtwegen. Ook heeft RC een verlichtende werking bij allergieën. Het helpt bij het zelfgenezend vermogen van het lichaam om ons afweersysteem te versterken.
Maak een kompres van een warme vochtige handdoek en druppel daar een paar druppels RC op. Leg het kompres op de borst of rug bij griepverschijnselen om verlichting te bieden. Maak een stoombadje van heet water met een paar druppels RC en bedek je hoofd met een handdoek om zo de luchtwegen en holtes vrij te maken.

Orange Vitality

Orange heeft een verfrissend, zoet, citrusachtig aroma dat opwekkend werkt, terwijl het ook een kalmerende invloed heeft. Het brengt vrede en vreugde in de geest. De olie is ook erg geliefd bij kinderen. Orange ondersteunt het immuunsysteem en het endocriene systeem.
Het stimuleert de spijsvertering en verlicht krampen.

Meer info?

Geïnteresseerd of wil je meer informatie?
Stuur ons een e-mail, berichtje of bel ons.
We delen graag onze passie met je.